02 Sep
02Sep

כשאני מגיעה ליום צילום, אני בדרך כלל מתחילה בלבקש קפה ויש לזה סיבה מעבר להתמכרות שלי. הסיבה היא שחשוב לי לקחת כמה רגעים כדי לספוג את החלל ורוח העיצוב. כל מעצב מתכנן את הפרוייקט שלו במשך תקופה ארוכה עם מחשבות אין סופיות על כל פרט ופרט, וחשוב להבין את הדגשים בכל עיצוב. לכן, אני לוקחת את כוס הקפה ויוצאת לסיור בכל החדרים של הפרוייקט. רק אחרי שהתגבש אצלי רעיון כללי על זויות הצילום שיחמיאו לכל חדר, אני מתחילה את יום הצילומים. במהלך היום החגיגי הזה, אני שומרת על מספר הרגלי עבודה חשובים:

 שילוב בין זויות רחבות, נישות וקלואוזפים- כדי להפוך חלל שאנחנו רואים בשלושה מימדים לשני מימדים בתמונות, חשוב לשים לב לשילוב התמקדויות שונות בצילומים. אם נצלם מטבח בזווית רחבה בלבד ונתפוס בו את רוב החלל, זה עדיין לא מספיק כדי להעביר את התחושה שאנחנו מקבלים שם. כדי להעביר זאת, צריך להוסיף לזוויות הרחבות צילומים נוספים. אני משתמשת בשילוב של צילומי נישות (אזור שבדרך כלל אנחנו משתמשים בו באופן ספציפי) וקלואוזפים (זום אין עם מרקמים שונים כמו עץ, שיש, קישוט שתורם במיוחד וכו׳). שלוש הזוויות האלו מעבירות בצורה מקיפה את התחושה שמקבלים בחלל ועוזרת למי שלא היה באותו חדר להבין את הסגנון והכוונה היחודיים של המעצב.


ניקוי החלל מחפצים שלא תורמים לעיצוב- כשאנחנו נמצאים בחדר, לרוב לא נשים לב להמון פרטים מאוד קטנים בתוכו. אם זה מטען שמחובר לשקע או חלון עם סימני ידיים- בתמונה שמים לב להכל. כל פרט שנמצא בתמונה צריך להיות שם עם מחשבה מקדימה ותשומת לב. זאת משום שצילום הוא בפועל מאוד קטן ביחס לחלל עצמו, וכל חפץ יכול למשוך מאוד את תשומת הלב גם אם לא הבחנו בו לפני הצילום. כמובן שיש הרבה פרטים שאפשר להעלים בתוכנות עריכה כמו פוטושופ, אבל כדאי תמיד להקדיש מחשבה לפני הצילום למה חשוב ומה מיותר בפריים שנצלם.

שימוש בחצובה- תהיתם פעם למה צלם אדריכלות משתמש בחצובה ולמה צלם מסיבות לא משתמש בה? לשימוש בחצובה יש יתרונות וחסרונות רבים. אך בצילום מבנה וחדרים אין מנוס מלהשתמש בחצובה לייצוב המצלמה. הסיבה העיקרית לכך היא מספר החשיפות השונות לאור שמצלמים לכל תמונה. לפני שאתם מפסיקים לקרוא בגלל המילים המשונות שכתבתי, אנסה להסביר ממש בקצרה מה הכוונה. כמעט כל תמונה ערוכה שמתקבלת אחרי יום צילומים היא בעצם שילוב של כמה תמונות שונות שצולמו בדיוק באותו המיקום אבל עם כמות שונה של אור שנכנסה למצלמה. שיטה זאת נקראת HDR (high dynamic range) ובעזרתה אפשר לערוך הפרשים של אור וצל כמו למשל לראות את הנוף המדהים מחוץ לחלון ולא לוותר על התאורה הבהירה בתוך הבית. לכן בעקיפין, שימוש בחצובה מאפשר להכניס למצלמה יותר מידע בשביל שבעריכה ניתן יהיה להדגיש את כל האזורים בתאורה שמתאימה להם. 

אלו הם שלושת הכללים החשובים ביותר בצילום אדריכלות ועיצוב פנים לפי הראיה שלי. כמובן שיש עוד המון היבטים לקחת בחשבון גם בצילום וגם בעריכה אליהם אתייחס בכתבות אחרות. אם יש לכם הערות\שאלות בכל נושא שקשור, יותר מאשמח לענות לכם!  פרטי הקשר של מופיעים לכל אורך האתר ושם תוכלו לקבוע איתי את יום הצילומים הבא שלכם או לדבר איתי לקבלת מידע נוסף.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.